Wat is business proces management?

Bedrijfsprocessen zijn gestructureerde, doorlopende en meetbare activiteiten die een geheel vormen. Dit geheel heeft als doel om een specifiek resultaat te leveren voor zowel de organisatie als de klant. Een interim business proces manager richt zich op de proces optimalisatie van deze bedrijven. Business proces management streeft naar het verbeteren van bedrijfsprocessen om een efficiëntere, veiligere en duurzame werkomgeving te creëren. Hierbij geeft de procesmanager consultancy over de processen op een ZZP-basis. Procesmanagement is een doorlopend proces waarbij efficiëntie en duurzaamheid centraal staan. Deze vorm van management verdiept zich niet in één proces, maar kan zich ook richten op omliggende factoren of ketenprocessen die de grenzen van het bedrijf overschrijden.

Waarom is de rol van een ( interim ) senior business proces manager belangrijk?

Bij interim business proces management houd ik me, als senior manager, vooral bezig met het analyseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen. Alle processen draaien om dezelfde fundamentele reden: Er is een aanleiding waardoor het proces nodig is, vervolgens wordt er input geleverd en het uiteindelijke resultaat is de output. De aanleiding is de reden waarom jij een interim business proces manager inhuurt. Samen zorgen wij dat het bedrijfsproces de gewenste output levert en dat het zo efficiënt mogelijk wordt opgeleverd. 

Met behulp van een expert op het gebied van proces optimalisatie, heb jij de mogelijkheid om de volgende factoren te verbeteren:
    • Een betere samenwerking tussen ketenprocessen;
    • Het managen van de kwaliteit en proces optimalisatie;
    • Managen van bestuur, risico’s en de naleving van de procesverbetering;
    • Het optimaliseren van systemen en verschuiven naar een proces oriënterend bedrijf;
    • Optimaliseren van de structuur en operaties binnen een organisatie.

Interim business proces managers zijn belangrijker dan ooit!

Wanneer een proces lang in de loop is, gebeurt het vaak dat dit op automatische piloot gedaan wordt en dat het niet efficiënt verloopt. De inrichting van het proces faalt wanneer jouw organisatie lijdt aan de volgende factoren:
    • Om het serviceniveau van de organisatie te waarborgen is er een grote hoeveelheid aan werkvoorraad en buffers nodig;
    • Er is veel toezicht nodig om het proces goed te laten verlopen en de juiste output te ontvangen;
    • Veel externe en interne factoren die het proces negatief beïnvloeden;
    • Er is sprake van een veelvoud aan herhalingen die uitgevoerd moeten worden. Denk aan het overschrijven van data;
    • Het project management zorgt voor te lange doorlooptijden en zorgt voor een grote hoeveelheid aan verspilling.

Wanneer jouw organisatie lijdt aan deze factoren of gerelateerde problemen geeft, dan is er nog veel mogelijk om de organisatie te optimaliseren. Dit hoef je natuurlijk niet zelf te doen. Gebruik de expertise van HK-interim, een freelance senior procesmanager die al meerdere projecten in de juiste banen heeft geleidt.

Hoe vul ik de rol als business proces manager in?

Voordat je contact opneemt met HK-Interim, wil je natuurlijk weten hoe wij jouw organisatie verbeteren. Om jouw bedrijf te transformeren in een slimme, krachtige en informatiegerichte organisatie, biedt ik de juiste focus en zorg ik dat alle randvoorwaarden zijn opgesteld. Als senior business proces manager, is het belangrijk dat ik de gedachtegang van structuren en functies verleg naar processen en rollen. Interim business proces management draait erom dat bij elke stap in het proces de waarde wordt verhoogt voor de klanten. Hierbij maak ik gebruik van verschillende Lean en Lean Six Sigma methodes. Daarbij is het belangrijk, bij project management, dat we gebruik maken van onvervalste KPI’s die we zo precies mogelijk kunnen meten. Hierbij gaan we te werk meet verbeteringscyclussen om het proces te blijven optimaliseren. Het is van fundamenteel belang dat we onze procesmodellen blijven implementeren om eventuele fouten op te sporen. Deze kunnen we dan oplossen waardoor we steeds korter bij een geoptimaliseerd proces uitkomen. 

Wanneer besluit jij om jouw bedrijf te optimaliseren?

Wanneer jij jouw organisatie naar een ander niveau wilt tillen, kan interim business proces management veel voordelen opleveren. Met de expertise in het vakgebied en de mogelijkheid om met een externe visie te kijken naar de organisatie, zorg ik voor een objectief advies dat regelrecht streeft naar resultaat. Door mijn communicatievaardigheden ben ik in staat om draagvlak te creëren voor het optimaliseren van jouw organisatie.

Advies van een senior proces manager?

Zie jij processen die business proces management nodig hebben & ben jij de manager of eigenaar van een bedrijf? Dan maak ik graag vrijblijvend kennis met je opdat we samen de situatie en mogelijkheden voor je organisatie kunnen bespreken.

de HelloFresh case Uitdaging / situatie Mijn opdrachtgever stond hier voor de grote uitdaging om in korte tijd s... Lees verder de Mediq case Mediq opende ten tijde van de opdracht een geheel nieuw distrubtie centrum. Hiervoor diende op k... Lees verder de PostNL case De opdrachtgever PostNL had diverse processen in pakketsorteercentra geoutsourced. Ten tijde van... Lees verder Just Eat Takeaway BV Voor deze opdrachtgever zijn een tweetal hoofdopdrachten gerealiseerd. 1: Situatie Uit ... Lees verder
Contact

Voor proces management consultancy en interim project management opdrachten op freelance / zzp basis:

T 0657399069
E info@hk-interim.nl