Als senior projectmanager bied ik hoogwaardig procesmanagement consult

om te zorgen dat jouw processen zo productief en efficiënt mogelijk te werk gaan. Waar projectmanagers een project afronden en doorgaan naar het volgende project, blijven procesmanagers continu het proces analyseren en optimaliseren. Dit doen we door middel van verschillende methodieken. Ben jij benieuwd hoe ik jouw bedrijfsprocessen optimaliseer? Lees dan snel verder!

Wat is een interim procesmanager?

Als interim senior procesmanager heb ik de expertise en ervaring om kritisch naar processen te kijken. Hierbij zijn we in staat om zowel individuele processen, samenhangende processen en ketenprocessen die de grenzen van de organisatie overschrijden, te behandelen. Bedrijfsprocessen zijn een veelvoud van activiteiten die een specifieke opdracht uitvoeren voor een organisatie. Als interim senior procesmanager is het belangrijk dat de klant  centraal staat. Hierdoor beginnen deze processen bij de wensen van de klant en eindigt het bij de realisatie van deze wensen. 

Bij procesmanagement richten we ons op doorlopende activiteiten. Door het gebruik van duidelijke stappen zorgt een interim senior procesmanager dat bedrijfsprocessen geoptimaliseerd worden. Eerst analyseren we het proces en gaan we te werk met verschillende scenario’s van onze handelingen. Wanneer we het probleem hebben opgespoord en een oplossing hiervoor hebben, gaan we de oplossing implementeren. Het is belangrijk dat we deze implementatie goed analyseren en continu doen optimaliseren. 

Als interim senior projectmanager, streef ik naar het optimaliseren van diverse bedrijfsprocessen om zo de organisatie te verbeteren, verduurzamen, versnellen en efficiënter te werk te gaan met de middelen. 

Waarom is een interim senior procesmanager zo waardevol?

De werkzaamheden van een interim senior projectmanager bestaan voornamelijk uit het optimaliseren van de effectiviteit, duurzaamheid en productiviteit van bedrijfsprocessen. Als freelancer stel ik mijn advies samen op basis van diverse factoren. Het begint bij het analyseren van het proces dat verbetert moet worden. Daarna ga ik aan de slag met het bedenken en uitwerken van verbeteringen. Deze leiden uiteindelijk tot voorstellen waarmee ik, samen met de organisatie, zorg dat het proces geoptimaliseerd wordt. 

Bij processen komen er altijd nieuwe problemen tevoorschijn. Hierdoor is het belangrijk dat ik niet alleen een voorstel aanbiedt, maar dat ik ook de uitvoering van dit voorstel op de voet volg. Door het analyseren van het verbeterde proces komen we achter mogelijk verbeterpunten waar we van te voren geen rekening mee hebben gehouden. Door het bewaken, analyseren en optimaliseren van het proces, beschikt de organisatie over een efficiënter en duurzamer bedrijfsproces waarbij de waarde voor de klant bij elke stap toeneemt. 

Maar hoe houd ik de resultaten in de gaten? Interim senior procesmanagers maken gebruik van KPI’s. Dit zijn variabelen die ik gebruik om het presteren van een organisatie te analyseren. Met de gegevens die dit oplevert, bepaal ik of we op schema liggen met de vooraf opgestelde doelstellingen. Bij consultancy is het analyseren van deze gegevens erg belangrijk omdat we hieraan zien of de genomen acties aangepast moeten worden.
Als interim senior procesmanager ben ik erg goed in analyseren en in het nemen van initiatief. Deze vaardigheden stellen mij in staat om de meest complexe bedrijfsprocessen te verbeteren. Dit doe ik door in de rol van de consultant te kruipen waarbij ik de processen nauwlettend in de gaten houd. 

Hoe zorg ik voor proces optimalisatie d.m.v. procesmanagement

Om de voordelen van een interim senior procesmanager te behalen, is er een duidelijk stappenplan dat ik volg om elk proces succesvol af te sluiten. Een voordeel van deze stappen is dat we per stap korter bij komen bij de volledige optimalisatie van het proces. Hier kijken we niet alleen naar individuele processen maar ook naar de optimalisatie van ketenprocessen. 

Om te beginnen, is het belangrijk dat we een duidelijk beeld krijgen over welke processen het gaat, hoe deze processen werken en waar de problemen vanaf komen. In de oriëntatiefase wordt duidelijk welke processen geoptimaliseerd moeten worden, hoe het proces er uitziet en welke personen we hierbij kunnen gebruiken.  Daarna verzamelen we, in de voorbereiding, de benodigde informatie en input. 
Bij het werk als interim senior procesmanager, is het van fundamenteel belang dat er overzicht en inzicht is in het proces. Dit doen we met behulp van verschillende elementen. Deze gegevens leiden tot een inzichtelijk beeld over de huidige situatie waarna we beslissen hoe we het proces gaan optimaliseren. 

Tijdens mijn werk als projectmanager stel ik een concreet optimalisatieplan op. Met dit plan biedt ik structuur en richtlijnen om de verbeteringen te bewerkstelligen. Hierbij maak ik gebruik van mijn expertise op het gebied van Lean en Lean Six Sigma. Deze expertise en ervaring heb ik al bij verschillende organisaties in de logistiek- en voedselbranche succesvol benut. 

Ontdek wat ik, als interim senior procesmanager, voor jouw organisatie kan opleveren

Wil jij ook gebruik maken van de flexibiliteit van een freelancer en de expertise en ervaring van een expert consultant? Dan ben je bij HK-Interim op hetperfecte adres! Met voorgaande projecten bij Just Eat Takeaway BV, HelloFresh en PostNL, heb ik veel kennis vergaard over de manier waarop processen geoptimaliseerd worden. Als interim senior procesmanager ga ik resultaatgericht te werk en maak ik gebruik van mijn communicatieve vaardigheden om draagvlak te creëren. Neem contact met mij op en ontdek hoe ik jullie processen verbeter!  

Graag maak ik vrijblijvend kennis met je opdat we samen de situatie en mogelijkheden voor je organisatie kunnen bespreken. 

de HelloFresh case Uitdaging / situatie Mijn opdrachtgever stond hier voor de grote uitdaging om in korte tijd s... Lees verder de Mediq case Mediq opende ten tijde van de opdracht een geheel nieuw distrubtie centrum. Hiervoor diende op k... Lees verder de PostNL case De opdrachtgever PostNL had diverse processen in pakketsorteercentra geoutsourced. Ten tijde van... Lees verder Just Eat Takeaway BV Voor deze opdrachtgever zijn een tweetal hoofdopdrachten gerealiseerd. 1: Situatie Uit ... Lees verder
Contact

Voor proces management consultancy en interim project management opdrachten op freelance / zzp basis:

T 0657399069
E info@hk-interim.nl