Wat kun je van mij als interim projectmanager verwachten?

Als Senior Project Manager heb ik meer dan 14 jaar ervaring in het behalen van bedrijfsdoelstellingen door projecten optimaal in te vullen. Ik houd me vooral bezig met het organisatieproces en het doorvoeren van veranderingen. Efficiëntie staat centraal binnen dit proces. Ik houd hierbij rekening met de duur, doelstellingen en deadlines die met het project verbonden zijn. Ik speel effectief in op het vastgestelde budget en optimaliseer de samenwerking en inzet van ieders unieke talenten. 

Ik vind het belangrijk om een klimaat te creëren waarin mensen hun unieke kwaliteiten kunnen ontwikkelen, inzetten en met elkaar combineren. Zo zorg ik voor een waardevol resultaat, welke nog lang aanhoudt nadat mijn rol vervuld is. 

Van mij als professionele, vakkundige en ervaren interim projectmanager mag jij het volgende verwachten:

    • Aandacht voor de menselijke dimensie van project management
    • Hoogwaardige communicatieve vaardigheden, zoals conflict management, effectieve communicatie, actief luisteren en overtuigingskracht
    • Uitmuntende leiderschapsvaardigheden
    • Verantwoordelijkheid voor het oplossen van problemen
    • De capaciteit om effectief taken uit te voeren, zoals taken en activiteiten plannen, organiseren, delegeren en controleren
    • Inspelen op de werksfeer, stressfactoren op de werkvloer en het vastgestelde budget

Als Senior Project Manager beschik ik over de benodigde kennis, ervaring en expertise om jouw project succesvol te leiden. Door mijn ervaring met grote en snelgroeiende organisaties weet ik precies hoe ik een positieve impact op jouw organisatie kan realiseren door een project te managen die klantwaarde vergroot, kosten bespaart en efficiëntie optimaliseert.

Hoe ik ook van het project voor jouw organisatie een succes maak

Projecten mislukken vaak omdat bedrijven niet de beschikking hebben over ervaren en betrouwbare projectmanagers. Zo kan het voorkomen dat een bedrijf het budget niet heeft om een vaste medewerker aan te nemen die beschikt over de benodigde vaardigheden en kennis. Een interim projectmanager kan haar onverdeelde aandacht op het project richten. 

Verantwoordelijkheid van een interim projectmanager

Als projectmanager neem ik verantwoordelijkheid voor zowel kleine als grote beslissingen. Ik verklein het risico bij verandermanagement zo veel mogelijk door rekening te houden met de directe impact van het risico dat met het project genomen wordt. Ik ga resoluut en professioneel om met problemen. Zo voorkom ik dat deze problemen uitgroeien tot risico's die het hele project in gevaar brengen. 

Vaardigheden van een interim project manager

Met een open en transparante communicatie creëer ik een sfeer waarin mensen hun mening durven te uiten en ideeën durven te delen. Ik zet mijn visie en de visie van de organisatie om in doelstellingen die het team motiveren. Waar nodig pas ik me gemakkelijk aan de situatie en veranderende wensen en eisen van de organisatie aan. Deze veranderingen in het projectplan communiceer ik helder en duidelijk naar het team. Ik stel de omvang van het project vast en evalueer welke opties het beste van toepassing zijn. Problemen los ik resoluut en professioneel op. 

Agile project management

Ik kan verschillende methoden inzetten als Senior Project Manager. Agile project management is een van deze methoden. Het grootste voordeel van de Agile project management methode is de mogelijkheid om snel en effectief op problemen en veranderingen te kunnen reageren. Binnen de Agile project management methode worden communicatie en feedback in het team en het aanpassen aan veranderingen centraal gesteld. We werken met kleine projecten die geleid worden aan de hand van korte deadlines. Wij kijken kritisch en nauwkeurig naar de beoogde resultaten van het project voor de stakeholders en hoe wij deze kunnen realiseren. 

Prince 2

De project management methode Prince 2 biedt een stevige en duidelijke basis voor het effectieve verloop van procesmanagement. Door zes vragen omtrent de doelstellingen, de benodigdheden en kosten van het project te beantwoorden, creëren we een solide basis die voor het hele team helder is. Prince 2 zet ik in om ervoor te zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan bij complexe en langdurige projecten. Organisatie, planning en een beheerst verloop staan centraal bij deze methode. 

Proces projectmanagement

Ik heb al meer dan 14 jaar ervaring in project management en proces optimalisatie. Als Senior Proces Manager optimaliseer ik bedrijfsprocessen om:
    • kosten te besparen
    • klantwaarde te vergroten
    • en productiviteit en efficiëntie te optimaliseren. 

Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden om binnen jouw bedrijf kosten te besparen en productiviteit te optimaliseren. Binnen proces projectmanagement realiseer en leid ik projecten die project optimalisatie binnen jouw bedrijf bewerkstelligen. 

Freelance consultant

Als freelance consultant richt ik mij op adviesprojecten en implementatieprojecten. Bij adviesprojecten zet ik mijn jarenlange ervaring en expertise in om als consultant het juiste advies te geven omtrent projecten en processen. Je kunt daarbij denken aan bedrijfsstrategie, proces optimalisatie en human resources. Bij implementatieprojecten zorg ik ervoor dat strategieën en processen op de juiste manier worden doorgevoerd. Met een freelance consultant win jij externe kennis en vaardigheden in. Als consultant neem ik in een interim positie leiding over een project. Hiervoor hoeft dus geen vaste werknemer aangenomen te worden. 

Benieuwd naar wat ik als ervaren interim projectmanager voor jou kan betekenen?

Als ervaren Senior Project Manager kan ik jouw organisatorische processen naar een hoger niveau tillen. Hierdoor zorg ik ervoor dat jij tijd en kosten zal besparen. Opdrachten voor proces optimalisatie en project management bied ik aan op project consultancy & freelance basis.

Wil jij onderzoeken wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan direct contact met mij op!

de HelloFresh case Uitdaging / situatie Mijn opdrachtgever stond hier voor de grote uitdaging om in korte tijd s... Lees verder de Mediq case Mediq opende ten tijde van de opdracht een geheel nieuw distrubtie centrum. Hiervoor diende op k... Lees verder de PostNL case De opdrachtgever PostNL had diverse processen in pakketsorteercentra geoutsourced. Ten tijde van... Lees verder Just Eat Takeaway BV Voor deze opdrachtgever zijn een tweetal hoofdopdrachten gerealiseerd. 1: Situatie Uit ... Lees verder
Contact

Voor proces management consultancy en interim project management opdrachten op freelance / zzp basis:

T 0657399069
E info@hk-interim.nl